Suomen Puutarhaopas

Puutarhatietoa Internetissä

Luonnonmukaisessa puutarhanhoidossa tavoitteina ovat kauniit ja terveet kasvit, säästeliäs luonnonvarojen käyttö ja puhdas elinympäristö.

Puutarhassa voi aistia levollista vehreyttä. Puutarhanhoito on antoisa harrastus ja puutarhatyöt tuovat luonnonläheisen tauon kiireiseen arkeen. Kasvien värit, tuoksut ja erilaiset kasvumuodot tuovat vaihtelevuutta ja luovat viihtyisyyttä ympäristöömme. Puutarhassa voi olla samettinen nurmikko, laajat koristeistutukset ja monipuolinen hyötykasvitarha, mutta rentouttava puutarhakeidas mahtuu myös pienelle parvekkeelle. Kun suunnittelet puutarhasi hoitoa on Suomen Puutarhaopas apunasi.

Suomen Puutarhaopas sisältää kaksi eri osiota. Puutarhatietoa osioon on kerätty materiaalia puutarhanhoidon tarpeisiin. Osiossa käsitellään kattavasti perustietoutta muun muassa kasvien- ja vihannestenhoidosta, maanparannuksesta ja kompostoinnista. Puutarhatietoa osio on toteutettu yhteistyössä Biolanin kanssa ja tieto on jaettu myös Viherpeukalon Puutarhaopas -nimisenä opaskirjana kotitalouksiin kaikkien puutarhanhoidosta kiinnostuneiden hyödynnettäväksi. Yritykset osiosta löydät suomalaiset puutarha-alan yritykset sekä niiden palvelut ja yhteystiedot ilmaiseksi.

Kaikki oppaan tuottamisessa mukana olleet toivovat, että Suomen Puutarhaoppaasta on runsaasti hyötyä ja iloa. Tervetuloa tutustumaan!